قرارداد فروش کالا در دنیای تجارت و داد و ستد امروز از اهمیت بالایی برخوردار است. این قرارداد به اشخاص اجازه میدهد که کالای مورد نیاز خود را تهیه کرده و نیازهای گوناگون خود را برطرف کنند. در واقع شکل گیری طیف گستردهای از نمونه قرارداد های فروش کالا مدیون نیازها و تقاضاهای مختلف اشخاص است. اشخاص به عنوان خریدار یا فروشنده، طرفین قرارداد واقع میشوند و این قرارداد منشا بسیاری از تبادلات و مبادلات است که قانون حاکم بر جامعه نیز این موضوع را پذیرفته است.
به تبعیت از همین موضوع، فرم پیش قرارداد فروش کالا نیز در نظر مراجع مربوطه، شکل و فرم مخصوص به خود را دارد که باید در زمان نوشتن به آن توجه کنید. ممکن است برای شما سوالاتی طرح شده باشد. برای مثال این قرارداد از چه بخشهایی تشکیل شده است؟ طرفین باید به چه نکاتی توجه کنند؟ حقوق طرفین در زمان نوشتن قرارداد و حین انجام آن و برای فسخ قرارداد چگونه است؟ ممکن است در جستجوی یافتن پاسخ مناسب برای این سوالات باشید، در این صورت با تیم تخصصی رکلا همراه باشید.
نوع قرارداد فروش کالا
فرم خام قرارداد فروش کالا کاملا مطابق با توافقات و تفاهم دو طرف شکل میگیرد. این قرارداد به محض انعقاد، دو طرف را ملزم به انجام تعهدات خود میکند. در زمان نوشتن شروط و مواد قرارداد، طرفین نمیتوانند یکدیگر را وادار به قبول شرایطی کنند که تنها به نفع خودشان است. به بیان سادهتر، درست است که اشخاص میتوانند شروطی را برای یکدیگر تعیین کنند، اما مهم است که به سه پیش فرض اساسی در زمان نوشتن این بخش از نمونه فرم قرارداد فروش کالا توجه کنند:
- شروط باید مقدور و قابل انجام باشند.
- شروط باید مشروع باشند.
- شروط باید دارای سود و منفعت باشند.
اگر شرطی با رعایت نکردن این سه پیش فرض تعیین شود، آن شرط باطل است. نکته دیگر در خصوص شروطی که در نمونه قرارداد فروش کالای تولیدی نوشته میشود این است که آن شرط نباید مانع بهره مندی طرف مقابل شود. در این صورت هم آن شرط و هم قرارداد باطل است. نکته دیگر اینکه، آن کالا نباید نامشروع باشد، برای مثال معاملات مشروب یا مواد مخدر از حمایت قانونی برخوردار نخواهد بود. در نتیجه، فرم پیش قرارداد فروش کالا نیز معتبر نیست.
آیا ممکن است که نمونه قرارداد فروش کالا به زبان انگلیسی منعقد شود؟
پاسخ این سوال قطعا بله است! اما توجه کنید که قرارداد ابتدا باید به زبان فارسی نوشته شود و اصطلاحات تخصصی آن توسط یک حقوقدان مسلط به زبان انگلیسی، برگردانده شود. بعد از طی این مرحله، میتوانید از نمونه قرارداد فروش کالا به زبان انگلیسی استفاده کنید. فراموش نکنید که حتما باید اصطلاحات به طور دقیق ترجمه شوند سپس نمونه قرارداد فروش کالا به زبان انگلیسی در نزد مراجع قضایی دارای اعتبار خواهد بود. اما حتی برای نمونه قرارداد به زبان انگلیسی نیز باید فرم اولیه آن و مفاد آن را به شکل قانونی تکمیل کنید. به همین جهت به شما میگوییم که این فرم موارد زیر را شامل میشود:
ثمن و وجه قرارداد
طرفین میتوانند وجه معامله را به صورت نقدی و با پرداخت در همان لحظه یا به صورت اقساط تعیین کنند. برای مثال ممکن است قرارداد فروش کالا با چک تنظیم کنید، در این شرایط حتما تاریخ، تعداد و مبلغ هر قسط تعیین شود. در صورتی که قرارداد فروش کالا با چک را تنظیم میکنید، شماره چک نیز حتما در متن قرارداد نوشته شود.
کالای مورد معامله
در فرم خام قرارداد فروش کالا حتما مشخصات دقیقی را برای موضوع مورد معامله تعیین کنید زیرا فروشنده موظف است مطابق با همین بند، کالا را به خریدار تحویل دهد. توصیفاتی مثل نام دقیق کالا، نام برند و شرکت تولیدی، رنگ، جنس، سایز و سایر ویژگیهای مورد توجه کالا را حتما بنویسید.
تعهدات در قرارداد فروش کالا
علاوه بر کالای مورد معامله و شرایط پرداخت وجه، طرفین میتوانند در زمان تنظیم فرم پیش قرارداد فروش کالا موارد دیگری را نیز از یکدیگر مطالبه کنند. در صورت نادیده گرفتن آن از سوی شخص مقابل، ضمانت اجرایی برای آن شخص در نظر گرفته شده است. برای مثال اگر قرارداد فروش کالا با چک را امضا میکنید باید بتوانید وجه آن را به صورت کامل پرداخت کنید. در غیر این صورت چک برگشت زده خواهد شد و عواقبی را برای صادر کننده به دنبال خواهد داشت. اگر خریدار متوجه شود که فروشنده به قصد فریب او عملیاتی را در فرم قرارداد فروش کالا انجام داده است که در تنظیم و امضای قرارداد موثر بوده، میتواند آن قرارداد را فسخ کند. اگر هر کدام از طرفین بخواهد به دلیل انجام ندادن تعهدات از طرف مقابل شکایت کنند، میتوانند به دو شکل عمل کنند:
طرفین میتوانند به مرجعی که در متن قرارداد تعیین کردهاند مراجعه کنند. این مرجع مورد توافق دو طرف است، البته بهتر است طرفین داوری را به جای دادگاه تعیین کنند، زیرا زمان کمتری از آنها گرفته خواهد شد. ضمن اینکه طرفین میتوانند مبلغی را برای خسارت احتمالی در متن قرارداد تعیین کنند. در صورت بروز خسارت و مراجعه به دادگاه یا داوری، آن مرجع نمیتواند مبلغ کمتر یا بیشتر از آن را به عنوان خسارت تعیین کند.
اگر دو طرف در قرارداد مرجعی تعیین نکرده باشند، میتواند به یکی از سه دادگاه زیر مراجعه کنند:
- دادگاه محل امضای قرارداد
- دادگاه محل انجام تعهدات
- دادگاه محل اقامت شخصی که دعوا علیه او مطرح میشود (خوانده).
نسخههای قرارداد
قانون گذار تعداد خاصی برای نسخههای قرارداد تعیین نکرده است اما نکته مهم این است که تمامی نسخهها به یک شکل و با یک عبارت تکمیل شده باشند. حتما دو طرف قرارداد باید نسخه اصلی از آن را تحویل بگیرند، زیرا در صورت بروز اختلاف و مراجعه به مرجع حل اختلاف، نسخه اصلی دارای اعتبار خواهد بود نه کپی آن. جهت جلوگیری از سو استفادههای احتمالی، شماره صفحات را به صورت چاپی و به صورت جزء از کل بنویسید برای مثال صفحه 1 از 12.
پیشنهاد ما
با توجه به اهمیت این دسته از قراردادها، شما میتوانید روی اینجا بزنید و درخواست تنظیم قرارداد ثبت کنید. در اسرع وقت با شما تماس میگیریم و از جزئیات موضوع با خبر خواهیم شد و مطابق با انتظار شما، قرارداد تنظیم میشود.
منبع: قرارداد فروش کالا
- ۰ ۰
- ۰ نظر